Vores sortiment

webside af Jens Verner

Kontakt os på post@jellingbryggeri.dk eller på tel. 22 47 42 82                              Privatlivspolitik: Læs politikken

Kong Harald Pilsneren


Den store Jellingsten fortæller, at Kong Harald samlede Danmark og Norge til et rige og gjorde Danerne kristne. Jelling dynastiet havde under ledelse af Harald Blåtand stor magt og indflydelse.


Denne øl er brygget efter de bedste tyske øltraditioner med en fin maltsmag fra de gode pilsner- og Münchnermalte samt hummlet med de bedste sorter fra Hallertaurområdet.


Ingredienser:

Bygmalt, humle, gær og vand

Første øl efter første konge


Opkaldt efter første konge var passende for vores første øl.


Denne øl er inspireret af den tyske Majbock, som har en karakteristisk fyldig smag af lyse malte, meget moderat bitterhed og med en finish af lettere sødme.


Ingredienser:

Bygmalt, hvedemalt, humle, gær og vand

En forfriskende hvedeøl


Dronningens Hvedeøl er inspireret af Belgisk Wit og er en dejlig frugtig hvedeøl med en svag brødagtig aroma fra hvedemalten og en antydning af appelsinskal og koriander. Øllet er lys halmgul og let tåget.


Ingredienser:

Bygmalt, hvedemalt, krydderier, humle, gær og vand.

Ingen Jul uden Julebryg


Denne juleøl er en fyldig og mørk Belgisk ale udviklet efter de bedste øltraditioner fra Belgiske klostre.


Øllet har en karakteristisk aroma fra Münchnermalten, som ledsages af en moderat bitterhed samt sødme fra alkoholen.


Ingredienser:

Bygmalt, humle, krydderier, trappistgær og vand.

Den klassiske Blåtand


Harald Blåtand regerede Danmark i Jelling og lod opstille en kæmpemæssig Runesten, der danner vidne om Danmarks fødsel og danskernes overgang fra hedninge til kristne.


Denne øl har en fin maltsmag med humle fra de bedste sorter fra Hallertaurområdet og er en smule stærkere end Harald pilsner.


Ingredienser:

Bygmalt, humle, gær og vand

Dronning Thyra´s øl


Gift med Kong Gorm den gamle og mor til Harald Blåtand er kvinden bag vores øl, Dronning Thyra.


Den er en Pale ale, som har en forfriskende og fyldig smag af den citrusagtige cascadehumle.


Ingredienser:

Bygmalt, humle, gær og vand

Vikingeskibet i Fårup Sø


Jelling Orm er et vikingeskib der holder til i Fårup Sø, men er også navnet på en velsmagende belgisk ale. Jelling Orm er en ravfarvet øl med en dejlig fyldig aroma og en behagelig sødme fra både den belgiske gær og den mørke kandis. med en kompleks duft og smag med mange nuancer, hvor det hele smelter sammen i en fin balance. 


Ingredienser:

Pilsnermalt, Münchnermalt, humle  kandis, gær og vand.

Vores egen "klosterøl"


Gorm Dark, er inspireret af de belgiske klosterøl, og er med sin mørke glød, intense og kraftige smag med brændte toner af karamel kombineret med en svag duft af solbær, en øl til nutidens vikinger.


Ingredienser:

Bygmalt, humle, krydderier, kandis, trappistgær og vand.

Stærk og fyldig Guld


Øllen er inspireret af den tyske dobbeltbock og har en intens maltsmag, moderat bitterhed og et blødt og varmende indtryk af alkoholen.


Jelling Guld er brygget for at markere begivenheden med tyveriet af Guldhorns kopierne fra udstillingen i "Kongernes Jelling". De blev dog fundet igen og er nu anbragt i sikkerhed på nationalmuseet.


Ingredienser:

Bygmalt, hvedemalt, humle, gær og vand.

Øllet til oktoberfesten


Dette er en ægte efterårsbebuder og en favorit blandt mange af vores kunder. En øl inspireret af øllet til den tyske Oktoberfest i Bayern, som vi har valgt at producere året rundt.


Den ravfarvede øl har en behagelig og fyldig maltaroma fra den klassiske Münchnermalt afstemt med moderat bitterhed fra den Tjekkiske Saaz-Humle.


Ingredienser:

Malt, humle, gær og vand

En kraftig og rank Stout


En Stout viking fra Jelling er ikke kun en betegnelse for en Jelling kriger fra Harald Blåtands tid. Men også en beskrivelse af en karakterfuld øl.


Denne overgærede Stout er kraftig og har en god bitterhed, som en Stout skal have. Den har en let brændt og ristet aroma med en duft af humle. Dertil kommer en smag af karamel og chokolade med en tydelig bitterhed i afslutningen.


Ingredienser:

Bygmalt, hvedemalt, havre, belgisk kandis, humle, gær og vand.